עוד לפני 3,000 שנה חקרו הסינים את יכולותיהם של הצמחים לסייע לבריאות האדם. הם התחקו אחר הנעשה בטבע, ובדקו כיצד משתמשים בעלי החיים בצמחים ומתעלים לטובתם את יתרונותיהם השונים – מאיזה חלק של הצמח הם ניזונים, מדוע בצמחים מסוימים הם אוכלים את הפקעת ובאחרים הם לועסים את השורשים, העלים או הגבעולים. הם בדקו את האנרגיה של הצמחים, מה כל אחד מהם תורם לחיה, והאם היתרונות הללו יוכלו לפעול גם לטובת בני האדם.
לאחר שהסינים רכשו ידע רב על הצמחים, הם החלו ליצור מהם מרקחות השונות זו מזו בצבע, בטעם, בהשפעה המחממת או המקררת, הממריצה או המרגיעה, ביכולות לנקות, לגרום להזעה, להשריית שינה, לניקוז לחות ועוד.
היום אנחנו כבר יודעים שצמחים פועלים היטב על מערכת הדם, על מערכת העצבים ועל השרירים. השפעתם ישירה ויעילה, ולעתים הם משפרים מצבים כרוניים שנמשכים לאורך שנים. צמחי מרפא הניתנים במינון המתאים אינם פוגעים בכבד או יוצרים תופעות לוואי, ועל כן ניתן להשתמש בהם לתקופה ארוכה במקרים כרוניים, בהמלצת מטפל בלבד.
לאילו מצבים רפואיים יכולים צמחי המרפא לסייע?
בעיות פיזיות ורגשיות – מיגרנות, לחץ, דיכאון, קשב וריכוז, תסמיני גיל המעבר, אלרגיות, עצירויות, שלשולים, חוסר אנרגיה, הפרעות שינה, פציעות ספורט ואורתופדיה (שיפור זרימת הדם), תופעות לוואי בעקבות טיפולים כימותרפיים, מחלות אוטו־אימוניות כמו טרשת, לופוס (זאבת) ועוד.
בעיות פריון: שחלות פוליציסטיות, “רחם קרה” (מונח הנמצא בשימוש גם ברפואה המערבית), השראת ביוץ, עיבוי רירית הרחם. ניתן גם להקל על התסמינים של תסמונת קדם וסתית. לעתים, להקלה מרבית ויעילה משלבים בין צמחי מרפא ודיקור.
הטיפול מתאים לכל הגילאים, מתינוקות ועד זקנה ולכל מגוון המחלות והסימפטומים.